Hyppää pääsisältöön

8.8.2023

Kuva
Nainen ja mies istuvat vastakkain pyöreän pöydän ympärillä kädet pöydällä. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
Taideapteekin syksyn esite on ilmestynyt ja kansien väliin on taas koottu tuhti paketti kulttuuritarjontaa varttuneempaan makuun. 

Monipuolisessa ohjelmassa on muun muassa teatteri- ja tanssiesityksiä, konsertteja, elokuvia, etäkulttuuritilaisuuksia, sukupolvia yhdistäviä tapahtumia ja hyvinvointiin liittyviä infoja. Myös lähitalojen runsas ohjelmisto löytyy esitteestä, samoin kuin kaupungin kulttuuriyksiköiden ikäihmisille suunnattu ohjelma ja ikääntyneiden yliopiston syksyn luentosarjat.

Painettua esitettä löytyy eri puolilta Jyväskylää, kuten kirjastoista, museoista, lähitaloista ja Linkki-palvelupisteestä. Esitteestä on julkaistu myös sähköinen versio.

Syyskuussa Kaurismäen uutuuselokuva 

Vaajakosken urheilutalolla järjestettävässä elokuvatapahtumassa esitetään lauantaina 16.9. klo 15 Cannesin elokuvajuhlilla palkittu Aki Kaurismäen tragikomedia Kuolleet lehdet (K7), jossa pääosia näyttelevät Alma Pöysti ja Jussi Vatanen. Liput näytökseen 12 euroa.

– Kuolleet lehdet on ollut Suomen ensi-illassa juuri edellisenä päivänä, joten pääsemme näkemään elokuvan ihan tuoreeltaan. Elokuvatapahtumaan kannattaa tulla vaikka koko perheen voimin, sillä lapsille on tarjolla päivän ensimmäisenä elokuvana Disneyn ja Pixarin uutuus, ystävyydestä kertova animaatio Elemental, vinkkaa Satu Warén Jyväskylän kulttuuripalveluista.

Lokakuun alussa tapahtumakimara

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10. ja ARMAS-festivaalia 1.–14.10. Tapahtumaviikkojen ohjelma alkaa Jyväskylässä jo muutamaa päivää aikaisemmin ja mukana on muun muassa konsertteja, taidenäyttelyitä, puheenvuoroja, Mataran markkinat, Loistodisko Tanssisali Lutakossa ja perinteiset Seniorimessut kaupunginteatterilla. Messujen ohjelmassa on muun muassa Ihan Seelana – teatteriesitys, jossa Seela Sella ja Kari Paukku käyvät yhdessä läpi Seelan elämäntarinaa ja työtä.

Taideapteekin syksyn tarjonnasta löytyvät myös tutut, kerran kuussa järjestettävät Kino Hopea -esitykset, HopeaTanssit ja Laulusta voimaa -tilaisuudet. Yhteislauluja vetää tänä syksynä Kaisa Halmemies yhdessä Gradian musiikkialan opiskelijoiden kanssa ja HopeaTanssit toteutetaan yhdessä Oopperan teetanssien kanssa. KinoHopean elokuvasarja esitetään Kulttuuritalo Villa Ranassa sijaitsevassa Kino Aurorassa.

– Ikääntyneiden päivätoiminnan asiakkaille Keltinmäessä, Korpilahdella, Kortepohjassa, Palokassa ja Vaajakoskella järjestetään syksyn aikana konsertteja, joihin voivat osallistua myös muut kuin kuntouttavan päivätoiminnan asiakkaat. Luvassa on musiikkia tangosta flamencoon! Alueen ikääntyneet asukkaat ovat lämpimästi tervetulleita nauttimaan musiikkielämyksistä, Satu Warén toivottaa.

Taideapteekin syksyn 2023 esite

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Satu Warén, Jyväskylän kulttuuripalvelut, satu.waren(at)jyvaskyla.fi, p. 050 599 6017 

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/ikaihmiset