Hyppää pääsisältöön

7.8.2023

Kuva
Päällystystä. Kuva Jyväskylän liikenne- ja viheralueet
Jyväskylän kaupunki uusii elokuussa huonokuntoisia katupäällysteitä useissa eri kohteissa.

Ennen uuden päällysteen levittämistä korjattavien kadunkohtien vanhoja päällysteitä jyrsitään ja kohteissa tehdään kaivonkansitöitä. Sää vaikuttaa suunniteltujen päällystysten toteutumiseen ja voimakkaat sateet voivat siirtää aiotun työn toiseen ajankohtaan.

Päällystyskohteet on katsottavissa myös kaupungin karttapalvelussa.

Kuormaajantie

Työt ovat käynnistyneet vanhan päällysteen jyrsinnöillä sunnuntai-iltana 6.8. Päällystystöihin päästään tänään maanantaina 7.8. illalla, ja työt valmistuvat keskiviikkoaamuun 9.8. mennessä.

Sorastajantie

Vanhaa päällystettä on jyrsitty sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 6.-7.8. Päällystystyöt käynnistyvät tiistai-iltana 8.8. illalla ja päättyvät perjantaiaamuna 11.8.

Yrjönkatu/Rauhankatu

Kadulla on aloitettu paikkausjyrsinnät maanantaina 7.8. Päällystykset tehdään kadulle tiistaina 8.8 päivällä ja keskiviikkona 9.8. illalla. Jyrsintä jatkuu torstaina päivällä.

Kadulle asetetaan ajoneuvojen siirtokehotusmerkit välille Puistokatu-Vapaudenkatu. Ajoneuvojen pysäköinti kadunvarteen on kiellettyä tiistaista 8.8. klo 06.00 torstaihin 10.8. klo 18.00 saakka. Päällystyksen aikana kulkua Yrjönkadulle rajoitetaan.

Vaasankatu

Vanhaa päällystettä jyrsitään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 8.-9.8. Päällystykset käynnistyvät torstaina 10.8. illalla ja saadaan valmiiksi perjantaiaamuun 11.8. mennessä. Kadulle asetetaan ajoneuvojen siirtokehotusmerkit välille Hannikaisenkatu-Kauppakatu. Ajoneuvojen pysäköinti kadunvarteen on kiellettyä tiistai-illasta 8.8. klo 18.00 alkaen perjantaiaamuun 11.8. klo 6.00 saakka. 

Cygnaeuksenkatu

Jyrsintöjä oli tarkoitus tehdä keskiviikon ja torstain välisenä yönä 9.-10.8. ja katukohteet päällystää sunnuntai-iltana 13.8. Kansistotöiden viivästymisen vuoksi jyrsintä- ja päällystystyöt ovat viivästyneet.  Kadun jyrsintä aloitetaan sunnuntaina 13.8. illalla ja päällystys heti jyrsinnän jälkeen 13.-14.8 välisenä yönä.

Kadulle asetetaan ajoneuvojen siirtokehotusmerkit välille Kauppakatu-Yliopistonkatu. Ajoneuvojen pysäköinti kadunvarteen on kiellettyä töiden ajan. 

Haarakatu

Jyrsintöjä tehdään torstain ja perjantain välisenä yönä 10.-11.8. ja katukohteet päällystetään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 13.-14.8.

Päällystystyöt 14.8. alkavalla viikolla

Seuraavalla eli 14.8. alkavalla viikolla tehdään päällystystöitä seuraavissa kohteissa:

  • Nisulankatu, jyrsintä sunnuntaina 13.8. illalla, päällystys maanantaina 14.8. illalla 
  • Vesangantien kiertoliittymä, jyrsintä maanantaina 14.8. illalla, päällystys tiistaina 15.8. illalla
  • Kangasvuorentien alku, jyrsintä maanantain ja tiistain välisenä yönä 14.-15.8., päällystys keskiviikon ja torstain välisenä yönä 16.-17.8.

Jyväskylän kaupungin katujen päällystämisestä vastaa kaupunkirakennepalvelut, urakoitsijanaan GRK Suomi Oy.

Asiasanat: