Hyppää pääsisältöön

1.8.2023

Kuva
Kolme lasta heittää huiveja ilmaan. Kuva Dolly Aittanen

Uudet Pohjanlammen päiväkoti ja Haukkamäen päiväkodin laajennusosa tuovat kaivattua helpotusta Jyväskylän varhaiskasvatuksen haastavaan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen paikkatilanteeseen. Lisäpaikkoja saadaan myös Lahjaharjun päiväkodin purku- ja rakennustöiden ajaksi avautuvasta Lohikosken väistöpäiväkodista. Aikaisemmista palveluverkkosuunnitelmista poiketen uudet ryhmät aloittavat myös Salmirannan ja Onnimannin päiväkodeissa. Keväällä perustetut uudet perhepäivähoidon ryhmät ovat aloittaneet Cygnaeuksen päiväkodin tiloissa. Pysyvien ryhmäperhepäivähoidon tilojen etsintää jatketaan edelleen. Yhteensä uusia varhaiskasvatuspaikkoja Jyväskylän varhaiskasvatuspalveluihin syntyy yli 350.  

Kuokkalan alueella suurimmat muutokset  

Uusi Pohjanlammen päiväkoti vastaanottaa ensimmäiset lapset maanantaina 7.8. Päiväkoti on avoinna arkipäivisin klo 5.00–22.30 ja tarjoaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta noin 220 lapselle. Lapset päiväkodin ryhmiin tulevat varhaiskasvatuksen palveluverkkosuunnitelman mukaisesti Onnimannin ja Tikan päiväkodeista. Pohjanlammella toimii lisäksi Kuokkalan alueen vuorohoidon ryhmät sekä Jyväskylän varhaiskasvatuksen ruotsinkielinen varhaiskasvatus ja esiopetus.  

Kuokkalan päiväkodin peruskorjaus alkaa syksyn aikana. Kuokkalan päiväkodin lapsiryhmät ovat siirtyvät peruskorjauksen ajaksi väistötiloihin Tikan päiväkodilta vapautuneisiin tiloihin, osoitteeseen Toritie 22. Takaisin peruskorjattuun Kuokkalan päiväkotiin päästään elokuussa 2024.  

Lukuvuonna 2023–2024 Kuokkalan alueen esiopetusryhmät sijaitsevat Salmirannan, Pohjanlammen, Nenäinniemen ja Ristonmaan päiväkodeissa sekä Kuokkalan päiväkodin väistötiloissa Toritiellä.  Salmirannan päiväkodin esiopetuksen ryhmät muodostuvat Taikalampun ja Väinölän päiväkotien eskareista sekä kaksivuotisessa esiopetuksen kokeilussa mukana olevista lapsista. Kuokkalan päiväkodin väistötiloihin Toritie 22:een muodostuviin esiopetuksen ryhmiin tulee esiopetusikäisiä Ristikiven ja Kuokkalan päiväkodeista sekä eskareita Tikan alueen koulupolun mukaisesti. Vuorohoitoa esiopetuksen lisäksi tarvitsevat eskarit siirtyvät Pohjanlammen päiväkotiin, samoin kuin myös Kuokkalan alueen koulupolun mukaisesti ohjautuvat eskarit.   

Nenäinniemen ja Ristonmaan päiväkotien varhaiskasvatus- ja esiopetusjärjestelyihin Kuokkalan alueen muutoksilla ei ole vaikutusta. Päiväkotien ryhmät jatkavat normaalisti omilla päiväkodeilla. 

Haukkamäen päiväkodin laajennusosaan 84 uutta paikkaa 

Haukkamäen päiväkodin laajennusosa on saatu käyttöön. Laajennusosan 84 uutta paikkaa toivat kaivatun lisän kasvavan asuinalueen varhaiskasvatuksen paikkamäärään. Pihapiirissä oleva viipalerakennus säilytetään ja rakennukseen sijoittuvat Haukkamäen päiväkodin esiopetusryhmät.   

Lohikoskelle väliaikainen päiväkoti Lahjaharjun uuden päiväkodin rakentamisen ajaksi 

Lohikosken alueen varhaiskasvatusikäiset lapset siirtyvät syksyn aikana väistötiloihin nykyisen päiväkodin eteläpuolelle rakennettavaan väliaikaiseen päiväkotirakennukseen. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkosuunnitelman mukaisesti nykyinen Lahjaharjun päiväkoti puretaan ja tilalle rakennetaan uusi Lohikosken päiväkoti. Purkutyöt käynnistyvät kesällä 2024 ja toiminta uudessa päiväkodissa on tarkoitus käynnistyä tammikuussa 2026.  

Lisätietoja: 
palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatuspalvelut, puh. 040 516 7269