Hyppää pääsisältöön

4.11.2022

Kuva
Hoitaja puhelinpalvelussa
Influenssarokotusten ajanvarausruuhka hidastaa Jyväskylän terveyspalveluiden puhelinpalvelua. Jos mahdollista, rokotusaika pyydetään varaamaan netistä. Hankalinta on, jos asiakas soittaa monelle linjalle, jolloin takaisinsoittojen määrä moninkertaistuu.

Influenssarokotusten ajanvarauksen alkaminen saa normaalistikin puhelimet ruuhkautumaan päiväksi tai pariksi. Tänä vuonna samoille viikoille osui harmillisesti myös puhelimeen vastaajien määrän väheneminen.

– Sopimus ulkoisen, puhelinpalvelua tuottaneen kumppanin kanssa päättyi. Samanaikaisesti Keski-Suomen hyvinvointialueelle jatkossa puhelinpalvelua tuottavan OmaKS:n toiminta ei vielä ole päässyt käyntiin täydellä teholla, kertoo palvelujohtaja Hanna Vihavainen Jyväskylän terveyspalveluista, joka vastaa myös Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluista.

Turhat takaisinsoitot työllistävät

Terveysaseman ajanvarausnumeroon soittavat valitsevat puhelinnauhoitteen ohjeen mukaisesti yleensä oikein vaihtoehdon 4. Mutta kun takaisinsoitto on viipynyt tavanomaista kauemmin, onkin moni asiakas ryhtynyt soittamaan uudelleen ja kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Silloin jokaisesta soitosta jää puhelinjärjestelmään uusi takaisinsoittopyyntö alkuperäisen yhden sijaan.

– Takaisinsoitto yritetään tehdä useampaan kertaan soittamalla. Joskus asiakas jättää vielä vastaamatta terveyspalveluiden puheluun, koska oma asia on saatu hoidetuksi. Ylimääräisten soittojen takia on vaara, että kiirelinjan kautta esimerkiksi sydänoireistaan kysyvä ei pääse läpi, Vihavainen harmittelee.

Influenssarokotuksista ja koronarokotuksista on tietoa saatavilla kaupungin nettisivuilla esimerkiksi tiedotteessa 27.10. Nettiajanvaraukseen pääsee sivulta Influenssarokotukset Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla.

Ohje takaisinsoittoa odottavalle

Takaisinsoiton tarkoitus on vapauttaa asiakas tekemästä useita soittoyrityksiä varatulle linjalle. Jos asiakkaan vointi kuitenkin heikkenee, ei takaisinsoittoa saa jäädä odottamaan.

Terveysaseman ajanvarausnumerosta takaisinsoittoa odottelevan tulee kiireellisissä asioissa ja olonsa sitä edellyttäessä ottaa yhteyttä päivystysapuun numeroon 116 117 tai tarvittaessa hätänumeroon 112.

Ennen terveysasemalle soittoa oman tilanteen arvioimisessa auttaa myös www.omaolo.fi, josta löytyy useita eri tilanteisiin sopivia oirearvioita. Hyvä apu monenlaisiin asioihin löytyy myös digitaalisen sosiaali- ja terveyspalvelu OmaKS:n kautta osoitteessa www.omaks.fi.

Näin varaat rokotusajan netissä

Influenssarokotukseen voit varata sähköisesti ajan Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten alueella seuraavasti:

  • Vaihtoehtoisesti voit mennä varaukseen kaupungin sivujen kautta: Influenssarokotukset Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla.
  • Tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  • Valitse "Varaa aika" tai "Siirry varaamaan aikoja"
  • Valitse "Jyväskylän terveyspalvelut"
  • Valitse "Ajanvaraus influenssarokotteeseen", paina "Siirry varaamaan aika"
  • Valitse haluamasi rokotuspaikka kohdasta "Vastaanottopiste" ja valitse Vastaanottaja-valikosta "Influenssarokotuksen ajanvaraus".
  • Valitse haluamasi aika klikkaamalla. Ajan valittuasi, paina "Vahvista varaus".

 

Lisätiedot

palvelujohtaja Hanna Vihavainen, Jyväskylän terveyspalvelut, p. 050 520 9868

 

Terveyspalveluiden sivut ja ajanvarauslinkki

Linkki THL:n sivulle Influenssarokote

Linkki THL:n sivulle Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?