Hyppää pääsisältöön

13.9.2022

Jyväskylän keskustan tuntumassa sijaitsevalle Lohikosken asuinalueelle kaavaillaan uutta varhaiskasvatuksen yksikköä. Tavoitteena on tarjota jatkossa varhaiskasvatuspaikka entistä useammalle alueen lapselle laadukkaassa ja toimivassa ympäristössä. Päiväkodin toteuttamiseksi alueella on käynnistynyt kaavamuutos, jonka luonnos on nähtävillä 14.10. saakka.
Kuva

- Nykyisen Lahjaharjun päiväkodin kapasiteetti on riittämätön alueen varhaiskasvatuksen kysyntään nähden. Alueella on tarve suuremmalle päiväkodille, joka vastaa käyttäjien toiminnallisiin tarpeisiin, kertoo suunnittelupäällikkö Kaisa Jokinen Jyväskylän Tilapalvelusta.

Uusi varhaiskasvatuksen yksikkö rakentuu nykyisen Lahjaharjun päiväkodin tilalle Tyyppäläntielle. Tontilla on käynnistynyt kaavamuutos, jonka tarkoituksena on mahdollistaa tuleva rakentaminen. 

- Uusi päiväkoti sijoittuu Lohikosken moderniin rakennettuun ympäristöön. Suunnittelulla pyrimme tuottamaan viihtyisää ympäristöä ja tukemaan alueen ominaispiirteitä, kuvailee kaavoitusarkkitehti Henriikka Keskinen.

Uuden yksikön rakentamisen ajan alueen varhaiskasvatus toimii väistötiloissa. Saattoliikenteen, väistöpäiväkodin ja leikkipihan muodostama kokonaisuus sijoitetaan Debrecenintien eteläpuolelle. Väistötilojen sijoittelu tarkentuu suunnittelun edetessä. Päiväkodin investointiohjelman mukainen rakentaminen on vuosina 2024–2025.

Kaavamuutos on kuulutettu vireille ja luonnoksena nähtäville 13.9.2022. Kaavaluonnoksesta on mahdollista antaa palautetta nähtävillä olon ajan 13.9.-14.10.2022 joko suoraan suunnittelijalle tai kaupungin kirjaamon kautta. Kaavan aineistot ja aikataulut sekä ohjeet palautteen antamiseen löydät kaavan verkkosivulta. Sivulla on mahdollista liittyä myös postituslistalle, välitämme tietoa suunnittelun etenemisestä sähköpostitse.

Palveluverkkosuunnittelulla varaudutaan tuleviin tarpeisiin

Käynnistyvä päiväkotihanke on kaupungin palveluverkkosuunnitelman mukainen. Väestöennusteisiin pohjautuvalla palveluverkkoselvityksellä pyritään luomaan sijainneiltaan ja toiminnoiltaan perheitä palvelevat, lapsilähtöiset opinpolut päiväkodista kouluun.

Lue lisää palveluverkon suunnittelusta

Lisätiedot:

Kaupunginosa: