Hyppää pääsisältöön

2.6.2021

Kaikkiin henkilöstön vuosilomasijaisuuksiin ei ole löytynyt tekijöitä. Vajetta on sekä kotihoidossa että asumisyksiköissä. Vielä vailla kesätyötä olevia lähihoitajia pyydetään olemaan yhteydessä ikääntyneiden palvelujen rekrytointiin.
Kuva
Yksin ei kukaan jää

Jyväskylän ikääntyneiden palveluissa sijaistilanne on haastava tulevien kesälomakuukausien aikana. Vakituisen henkilöstön lomasijaisia puuttuu yhä sekä kotihoidon alueilta että ikääntyneiden asumispalveluiden toimintayksiköistä. Kaupunki kannustaa kaikkia sijaisuuksista kiinnostuneita vähintään lähihoitajan pätevyyden omaavia ottamaan yhteyttä kaupungin sijaisrekrytointiin, mikäli heillä on halukkuutta tehdä sijaisuuksia ikääntyneiden palveluissa.

Sijaisuuksista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä ikääntyneiden palveluiden rekrytointiin.

Kaupunki vetoaa myös omaisiin. Mikäli kotihoidon palveluiden piirissä oleva ikäihminen vierailee kesän aikana omaistensa luona tai omaiset vierailevat kotihoidon palveluiden piirissä olevan omaisensa luona siten, että yksittäisiä kotihoidon käyntejä voidaan jättää väliin, asiasta olisi hyvä ilmoittaa suoraan asiakkaan kotihoitoon. Näin hoitokäynnit kohdentuvat mahdollisimman tehokkaasti palvelua tarvitsevien asiakkaiden luokse.

Ikääntyneiden asumispalveluissa läheiset ovat tervetulleita ulkoilemaan asukkaiden kanssa ja esimerkiksi auttamaan aterioinnissa.

-Vaikeasta rekrytointitilanteesta huolimatta Jyväskylän kaupunki takaa kaikkien asiakkaiden hoidon ja hoivan, sanoo palvelujohtaja Maarit Raappana.
 

Ikääntyneiden palvelujen sijaisrekrytointi

  • puh. 050 477 0557 
  • puh 014 266 0895
  • sähköposti sijaisrekrytointi[at]jyvaskyla.fi