Hyppää pääsisältöön

3.5.2021

Kansalaisopiston kevätnäyttelyssä on esillä yli 1 100 kuvaa upeista töistä, joita oppilaat ovat tehneet kansalaisopiston kursseilla ja kuvataidekoulussa.  
Kuva
Kansalaisopiston kevätnäyttely 2021. Kuvassa mukana erilaisia kurssilaisten tekemiä käsitöitä ja kuvataidetöitä.

Yli 1 000 kuvan kevätnäyttely huipentaa lukuvuoden 

Jokakeväinen näyttely esittelee oppilaiden töitä tällä kertaa verkossa. Mukana on maistiaisia esimerkiksi taidegrafiikasta, sisustusesineistä, runoista ja itse tehdyistä soittimista.   

Osallistuminen yhteiseen näyttelyyn vahvistaa piirustuskurssin opiskelijoiden Heinin ja Stinan mukaan yhteisöllisyyttä ja tuntuu siksi merkittävältä. 

”On myös kivaa, että kotipaikkakunnalla asuvat läheiset pääsevät katsomaan töitä”, iloitsee kolmas piirrustuskurssilainen Saima verkkonäyttelystä. 

Iloa arkeen ja uusia taitoja kansalaisopiston kursseilta 

Kansalaisopiston etä- ja lähikurssit toivat tänäkin lukuvuonna iloa opiskelijoiden arkeen: 

”Olisin syksyllä halunnut jonnekin erämökkiin pakoon koronaa ja päivittäistä maskin käyttöä. Ei ollut mahdollista lähteä, niin rentouduin maalaamalla kuvitellun piilopirttini. Ehkäpä tunne välittyy!”, kertoo Susanna Tanhu maalauksestaan. 

Kevätnäyttely päättää samalla kansalaisopiston lukuvuoden. Uutta oppia ja iloa arkeen on luvassa lukuvuonna 2021–2022 ja kursseille ilmoittautuminen alkaa elokuussa. 

Kuvataidekoulun oppilastöissä teemana on liike 

Taiteen perusopetuksessa opiskelevien oppilaiden näyttely kantaa nimeä ”Omassa tahdissa” ja monessa oppilastyössä näkyy kuvataidekoulun vuositeema, liike. 

Kuvataidekoulun oppilaiden töitä ja töiden tekoprosessia kuvaavia portfolioita on esillä myös pääkirjaston aulassa kirjaston aukioloaikoina 6.5.2021 alkaen.  

Lapsille ja nuorille on taiteen perusopetuksessa tarjolla myös musiikkia, teatteria ja sanataidetta. Pitkäjänteinen harrastus tarjoaa oppilaille iloa ja eväitä elämään. Ilmoittautuminen taiteen perusopetukseen on auki 15.5.2021 asti. 

 

Kuva: "Mökki" Susanna Tanhu

Kuva
Maalauksessa on etualalla syksyisiä sävyjä, taustalla puita ja tumma mökki.

Kansalaisopiston kevätnäyttely verkossa jklkansalaisopisto.kuvat.fi/kuvat/  Kuvataidekoulun oppilaiden töitä on esillä myös pääkirjaston aulassa 6.5.2021 alkaen.

Ilmoittautuminen taiteen perusopetukseen auki 15.5.2021 asti.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2021-2022 kursseille alkaa 16.8.2021.