Palokan keskustassa perjantai-iltana 10.7. syttyneen kerrostalopalon tutkinta on alkanut Jyväskylässä. Maanantaina 13.7. Onnettomuustutkintakeskuksen, poliisin, Keski-Suomen pelastuslaitoksen ja Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonnan edustajat kokoontuivat tilanteen johdosta ja päättivät tarvittavista jatkotoimenpiteistä.

Lisätietoja: 

- Onnettomuustutkintakeskus: johtava tutkija Kai Valonen, p. 029 515 0707, kai.valonen[at]om.fi
- poliisi: rikoskomisario Markku Latvala, p. 029 544 0131, markku.latvala[at]poliisi.fi
- Keski-Suomen pelastuslaitos: aluepalomestari Juha Hämäläinen, p. 040 825 6553, juha.p.hamalainen[at]jkl.fi
- Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonta: kaupunkikuva-arkkitehti Vesa Kantokoski, p. 014 266 5194, vesa.kantokoski[at]jyvaskyla.fi

Tähän mennessä on selvinnyt, että tulipalo syttyi kuudennen kerroksen parvekkeella. Palo levisi parvekkeiden rakenteita pitkin. Poliisi selvittää palon syttymissyytä.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat perehtyvät onnettomuuspaikkaan vielä tänään. Onnettomuustutkintakeskus nimeää tutkintaryhmän huomenna tiistaina. Tutkinta kestää kaikkiaan noin puoli vuotta.

Asukkaiden paluun ajankohta riippuu rakennusten vaurioista 

Asukkaiden palaaminen koteihinsa riippuu rakennusten kärsimistä vaurioista, jotka vaihtelevat rakennuksesta riippuen. 

Mahdollisuudesta vierailla asunnoissa tiedotetaan Oloneuvos-talon osalta tiistain aikana ja muiden rakennusten osalta myöhemmin tällä viikolla.

Ennen kuin asukkaita tai heidän omaisiaan voidaan päästää käymään rakennuksissa tai palaamaan niihin, täytyy varmistaa, että se on turvallista. Isännöitsijät järjestävät käynnit asunnoissa sen jälkeen, kun käyntien turvallisuus on saatu varmistettua.

Palokan senioriasuntokokonaisuudessa on Mehiläisen hoivapalvelujen, Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jason ja Jyväskylän Vuokra-asuntojen (JVA) asuntoja sekä omistusasuntoja. Rakennuskokonaisuus koostuu kolmesta kerrostalosta ja kahdesta niiden välisistä yksikerroksisista osista. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Palokan senioriasuntojen kokonaisuuden tulipalosta evakuoitiin 168 henkilöä. 

Apua asukkaille

Palokan tulipalossa kotinsa menettäneet voivat soittaa virka-aikaiseen päivystysnumeroon 014 266 9664.

Ikääntyneiden palvelujen asiakkaat voivat ottaa suoraan yhteyttä Oiva-keskukseen numeroon 014 266 1801.

Virka-ajan ulkopuolella yhteyttä voi ottaa Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikköön numeroon 014 266 0149.

Henkistä kriisiapua tarjoaa Kriisikeskus Mobile numerossa 014 266 7150 (24 h).