Hyppää pääsisältöön
Kuva
Rivitalorivistö Mannisenmäessä

Vilkas ja nuorekas Jyväskylä on noin 140 000 asukkaan kaupunki, jossa pikkukaupungin viihtyisyys yhdistyy suuren kaupungin sykkeeseen. Jyväskylässä järvet ja luonto ovat lähellä ja Jyväskylä tarjoaa nykyisille ja tuleville asukkailleen laadukkaita asuinympäristöjä hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä luonnonkauniissa Keski-Suomen maisemissa. Rakentamiselle löytyy monipuolisia vaihtoehtoja ja Jyväskylä onkin yksi Suomen halutuimpia asuinkaupunkeja.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa haettavaksi monipuolisesti rivi- ja kerrostalotontteja eri puolilta kaupunkia. Uusia tontteja jaetaan pääsääntöisesti keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina, muutoin vapaana olevat tontit ovat jatkuvassa haussa. Tontit varataan 6-12 kuukaudeksi, vuoden varausmaksu on 1% tontin myyntihinnasta.


Syksyllä 2021 jaettavat kerros- ja rivitalotontit

Syksyllä 2021 kerros- ja rivitalotontteja jaetaan Kauramäen, Vaajakosken ja Pupuhuhdan alueilta sekä mikäli asemakaava vahvistuu uuden Samulinniityn alueelta.

Kauramäki, Tilkunlammentie - hakuaika 13.-24.9.2021 

Vaajakoski, Väkkärätie - hakuaika 13.-24.9.2021

Pupuhuhdan keskuskortteli - hakuaika 4.-15.10.2021

Mäkimatti, Pitkäkatu 25 - hakuaika 4.10.-5.11.2021

  • Kumppanuushaku asemakaavamuutoksen toteuttamiseen

Samulinniitty

Keväällä 2021 jaetut kerros- ja rivitalotontit

Keväällä jaettiin Savulahden alueelta kolme asuinkerrostalotonttia, kaksi rivitalotonttia, yksi asuinkerros- sekä rivitalotontti. Hietajärvenrannalta oli haettavana yksi asuinpientalotontti.

Savulahti II, Koukkukatu - Hakuaika 3-14.5.2021 (päättynyt)

Hietajärvenranta, Koulukatu, Tikkakoski - Hakuaika 3-14.5.2021 (päättynyt)

Vapaana olevat rivi-ja kerrostalotontit kartalla alueittain


Tonttien hakeminen

Rivi- ja kerrotalotontteja haetaan rivi- ja kerrostalotonttihakemuksella. Hakemus tulee toimittaa joko sähköpostitse (kaupunkirakennepalvelut.tontti(at)jyvaskyla.fi) tai postitse osoitteeseen: Jyväskylän kaupunki/Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö/Tontit ja maanhallinta, PL 233, 40101 Jyväskylä. Hakemuksen voi palauttaa myös henkilökohtaisesti Palvelupiste Hannikaiseen (Rakentajantalo, Hannikaisenkatu 17).