Hyppää pääsisältöön
Kuva

Jyväskylän keskustan länsilaidalla sijaitsevat Kypärämäki on suosittu ja viihtyisä asuinalue vain 2-3 kilometrin päässä keskustasta. Kypärämäki on saanut nimensä samannimisestä mäestä, joka kohoaa Kortepohjan asuinalueen puolella. Kypärämäki on etenkin lapsiperheiden suosiossa ja yhteisöllinen tunnelma leimaa asuinaluetta.

Asuinalueet: Kypärämäki, Köhniö

Kypärämäki on ollut asuttua 1940-luvulta saakka ja tuolloin rakennettuja taloja on Kypärämäki-Köhniön alueella edelleenkin. Eriväriset ja -kokoiset puutalot ovatkin yksi Kypärämäen omaleimaisimmista piirteistä. Vanhat talot viihtyvät sulassa sovussa niin uudempien omakotitalojen kuin eri-ikäisten kerros- ja rivitalojen kanssa.

Kypärämäen ja Kortepohjan kupeessa sijaitseva Laajavuori tarjoaa upeat puitteet monenlaiselle liikunnalle ympärivuotisesti. Valaistut ladut, loistavat lenkkipolut, laskettelurinne houkuttelevat liikkumaan. Kypärämäessä sijaitseva Killerin ravirata tarjoaa hevosurheilun lisäksi myös hyvät sisäliikuntamahdollisuudet Killerin liikuntakeskuksessa. Kesäisin uimaan pääsee Köhniöjärven suurella uimarannalla, josta löytyy myös hyppytorni.

Palvelut kartalla

Kierrätyspisteet

Mustankorkea Oy

Kierrätys.info-sivulla Mustankorkean ja Rinki Oy:n ylläpitämät kierrätyspisteet

Kirjasto

Koulutus

Koulut

Kulttuuri

Kulttuuripalvelut

Liikunta

  • Köhniönranta
  • Haukkalanranta

Liikunta ja ulkoilu

Nuoriso

Nuoret

Palvelut ikääntyville

Ikäihmisten palvelut

Puistot

Viheralueet

Päivähoito

Kortepohjan ja Kypärämäen päiväkodit

Sosiaalipalvelut

Sosiaalipalvelut

Terveyspalvelut

Lääkäri- ja sairaanhoitajahaku

Terveyspalvelut

Muut julkiset palvelut

Kortepohjan seurakuntakeskus

Vireillä olevat kaavahankkeet

Vireillä olevat kaavat ja hankkeet

Asiasanat:  
Kaupunginosa: