Hyppää pääsisältöön
Kuva
omakotitaloja ja pensasaita

Halssila on viihtyisä asuinalue Jyväsjärven koillispäässä. Halssila on rakentunut eri vuosikymmenien aikana omaleimaiseksi ja idylliseksi asuinalueeksi. Vanhan Halssilan kapeat pihakadut ja vanhat puutalot muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Halssilanrinteen 1970-1980-luvuilla rakentuneista rivitaloista aukeavat upeat maisemat Jyväsjärven yli, uudempaa rakennuskantaa taas edustavat Halssilanmäelle 2010-luvulla rakentuneet pientalot ja rivitalot. Halssilasta löytyy myös eri-ikäisiä kerrostalokoteja.

Kuva
Kerrostalo ja omakotitalo Halssilassa.

Asuinalueet: Aittorinne, Halssila, Halssilanrinne, Halssilanmäki, Kivistö, Tuohimutka

Halssilan alueen pohjoispuolta rajaa korkea Aittovuori, jossa kulkee useita luonto- ja lenkkipolkuja metsän rauhassa. Halssilan uimaranta sijaitsee Jyväsjärveä kiertävän Rantaraitin varrella, joka tarjoaa myös oivan mahdollisuuden liikkumiseen kaupunkimaisemissa. Halssilan hiihtomaasta risteileviltä laduilta löytyy sopiva reitti niin huippukuntoiselle kuin sunnuntaihiihtäjällekin. Hiihtolenkin tai pulkkamäen jälkeen makkarat voi paistaa Hiihtomaan kodassa.

Kesällä samat reitit ovat lenkkeilijöiden käytössä. Halssilasta löytyy myös useita urheilukenttiä, jotka tarjoavat vaihtoehtoja liikkumiseen ympäri vuoden. Ilveksen toimintapuisto puolestaan tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen leikkimiseen.

Halssilasta on matkaa Jyväskylän keskustaan vain muutama kilometri. Alueella sijaitsevien lähipalvelujen lisäksi Tourulan ja Seppälän runsaat palvelut erikoisliikkeineen ja automarketteineen ovat lähietäisyydellä.

Palvelut kartalla

Kierrätyspisteet

Mustankorkea Oy

Kierrätys.info-sivulla Mustankorkean ja Rinki Oy:n ylläpitämät kierrätyspisteet

 

Kirjasto

Koulutus

Koulut

Kulttuuri

Kulttuuripalvelut

Liikunta

Liikunta ja ulkoilu Jyväskylässä

Nuoriso

Nuorisopalvelut

Palvelut ikääntyville

Ikääntyvien palvelut

Puistot

Päivähoito

Halssilan päiväkodit

Sosiaalipalvelut

Hannikaisenkadun sosiaaliasema

Sosiaalipalvelut

Terveyspalvelut

Terveyspalvelut

Muut julkiset palvelut

Vireillä olevat kaavahankkeet

Halssila, Tuohimutka, Aittorinne, Kivistö, Halssilanrinne, Äijälä

Asiasanat:  
Kaupunginosa: