Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi henkilöä kilistelee kahvikuppeja yhteen

Yhteystiedot

Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Matarankatu 6 A1, katutaso
40100 Jyväskylä
vapari@jyvaskyla.fi 

Koordinaattori
Mervi Robert
p. 040 575 8260
mervi.robert(at)jyvaskyla.fi

Koordinaattori
Leila Koskinen
p. 050 312 5315
leila.k.koskinen(at)jyvaskyla.fi

Ota yhteyttä

Mikä on Vapari?

Nimensä mukaisesti Vaparin toiminta sisältää vapaaehtoistoiminnan palvelut. Vapari koordinoi ja kouluttaa vapaaehtoisia sekä yhdistää vapaaehtoisena toimivan henkilön ja vapaaehtoisen palvelua tai seuraa tarvitsevan. Olet sitten kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena tai etsit vapaaehtoisen palveluita, täältä löydät vapaaehtoistoimintamme.

Kuulumme Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluihin. Tavoitteemme on edistää vapaaehtoistoiminnan laatua ja tunnettavuutta sekä toiminnallista osallisuutta Jyväskylässä. Haluamme kannustaa jokaista osallistumaan ja vaikuttamaan kaupunkimme asioihin.

Toimintamme:

Ajankohtaista Vaparista 

 Ti  21.9.2021 klo 17-19 Liikuntaluotsikoulutus, Piippurannan Klubi, Paperitehtaankatu 1. Ilmoittaudu!

Vapaaehtoistoiminnan infot

Info on suunnattu vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille, jotka haluavat lisätietoa ja apua itselle sopivan paikan löytämiseen. Infossa keskitytään vapaaehtoistoiminnan yleisiin periaatteisiin sekä ohjataan etsimään vapaaehtoispaikkaa kaupungin lisäksi järjestöjen ja organisaatioiden yhteydestä. Voit tehdä vapaaehtoistoimintaa ihmisten tai eläinten, nuorten tai ikäihmisten tai vaikkapa kulttuurin tai älylaitteiden parissa. Jos haluat tietoa erityisesti jostakin itseäsi kiinnostavasta teemasta, ilmoittaudu viimeistään edellisen viikon perjantaihin mennessä. Muussa tapauksessa voit ilmoittautua myöhemminkin. Tilaisuus on kaikille avoin eikä se sido mihinkään. Infon järjestää Jyväskylän valikkoryhmä.

Vapaaehtoistoiminnan infot pidetään joka kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17 (ei kesä-, heinä- ja joulukuussa). Infot pidetään toistaiseksi etänä. Ilmoittaudu etukäteen! 

Syksyn infot: 

  • 28.9.2021 
  • 26.10.2021 
  • 30.11.2021 

Perehdytykset vapaaehtoistoimintaan

Jos tiedät jo, mikä vapaaehtoistoiminnan muoto sinua kiinnostaa, voit ilmoittautua suoraan kyseiseen perehdytykseen. Vaparin vapaaehtoistoiminnan muotoihin voit tutustua täältä. Tilanteen salliessa perehdytykset pidetään kunkin perehdytyksen yhteydessä mainituissa paikoissa. Mikäli tämä ei ole mahdollista, olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin etäyhteyden luomiseksi.
 

  • Ti 5.10.2021 klo 17-19 Perehdytys vapaaehtoiseksi kotihoidon asiakkaalle, Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6. Ilmoittaudu!

Vaparin toimintaa englanniksiVapari – volunteering in Jyväskylä