Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keski-Suomen pelastuslaitos - taustakuva. Kuva Keski-Suomen pelastuslaitos

Tälle sivulle on kerätty pelastuslaitokselta usein kysyttyjä kysymyksiä. Luethan nämä läpi ennen kuin otat yhteyttä kysymyksesi kanssa.

Mitkä ovat kiukaan tarvittavat suojaetäisyydet?

Tulisija on sijoitettava oikein ja syttyvät pinnat on tarvittaessa suojattava. Tulisijan valmistaja ilmoittaa tarvittavat suojaetäisyydet asennusohjeessa ja tulisijaan kiinnittyvässä kilvessä.

  • Lämminpintainen < 80°C: vaaka
  • Kuumapintainen 80°C - 140°C:
  • Polttavapintainen 140°C - 350°C:
  • Hehkuvapintainen 350°C - 600°C:

Tapahtumat, paloasemalla vierailu

Paloturvallisuusviikolla osa paloasemista pitää avoimet ovet ja antaa mahdollisuuden tutustua palokunnan toimintaan ja oppia tärkeitä paloturvallisuustaitoja. Lisää pelastuslaitoksen tapahtumista löydät TÄÄLTÄ.

Mistä löydän lemmikkieläintarran oveen?

Pelastuslaitos ei erikseen jakele tarroja kansalaisille. Tarroja löytää muun muassa lemmikkieläinkaupoista. Ulko-oveen kiinnitettävän tarran avulla pelastajat ja ensihoitajat osaavat varautua esimerkiksi reviiriään puolustavaan koiraan sekä lisää lemmikin mahdollisuuksia pelastua tulipalosta.

Mistä löydän pelastussuunnitelmalomakkeen ja mihin osoitteeseen sen voi palauttaa?

Pelastussuunnitelmalomakkeen löydät oppaista ja lomakkeista ja se toimitetaan palotarkastajalle sähköpostiosoitteeseen kspela.palotarkastus@jyvaskyla.fi tai fyysisesti johtavalle palotarkastajalle vähintään 14 vuorokautta etukäteen.

Haluan tehdä reklamaation saamastani ensihoidosta, mihin otan yhteyttä?

Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin, yhteystiedot.

Olen vailla kesätöitä, mihin otan yhteyttä?

Komentotoimistoon. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Mihin otan yhteyttä palotarkastukseen liittyen?

Lähimpään palotarkastajaan. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Miksi ensihoito saapui/ei saapunut hälytysajona? Miksi minua ei kuljetettu jatkohoitoon? Miksi ambulanssin sijasta tuli paloauto?

Hätäkeskus arvioi riskin ja määrittelee tehtävän kiireellisyyden. Noin viidesosassa tehtävistä potilaan tila on jo ennen ensihoitoa tai sen jälkeen niin vakaa, ettei se edellytä välittömiä jatkotoimenpiteitä ja kuljetusta sairaalaan. Hätätilanteessa hätäkeskus lähettää paikalle lähimmän mahdollisen yksikön nopeuttaen näin avunsaantia.

Asiasanat: