Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapset pelastavat henkiä -koulutus. Kuva Keski-Suomen pelastuslaitos

Tämä on kaikille Keski-Suomen neljäsluokkalaisille suunnattu hätäensiapukoulutus. Koulutukseen kuuluu oppitunti ja kotitehtävä. Tänä vuonna emme voi tulla kouluihinne paikan päälle, joten tässä oppitunti videomateriaalina.

Oppitunti

Video kestää 25 minuuttia. Oppilaat voivat katsoa sen omilta paikoiltaan. Videossa on hätänumeroon soittamisen yhteydessä kohta, jossa opettaja voi laittaa videon tauolle ja pohditte aihetta yhdessä. Videon loppupuolella (17 min kohdalla) tulee paineluelvytysharjoitus, jossa ohjataan oppilaita harjoittelemaan paineluelvytystä lattiaa tai pöytää vasten. Harjoituspaikka kannattaa sopia jo etukäteen tai laittaa taas video tauolle ja katsoa miten sen tilassanne toteutatte.

Linkki oppitunti-videoon on https://youtu.be/5-xYEfVC9Ks

Osa koulutusta on kotitehtävä, jonka jokainen oppilas tekee kotona. Käykää se yhdessä läpi videon jälkeen. Kotitehtävän voit ladata alta:

Pyydämme, että laittaisitte oheisen linkin kotitehtävään esimerkiksi wilma-viestinä koteihin. Kotitehtävä löytyy myös Keski-Suomen pelastuslaitoksen sivuilta Lapset pelastavat henkiä -koulutuksen kotitehtävä-osiosta.
Koulultanne löytyy mahdollisesti aiemmilta vuosilta MiniAnne-elvytysnukkeja. Niitä voi oman harkintanne mukaan hyödyntää oppitunnin tai kotitehtävän paineluelvytysharjoituksessa. Nukke kannattaa täyttää kerran ja kuljettaa esim. muovipussissa. Nukke tulee pyyhkiä miedolla pesuaineella tai pintadesinfiointiaineella aina käytön jälkeen. Nuken kanssa ei harjoitella puhalluselvytystä! Pidättehän nuket joka tapauksessa tallessa tulevia vuosia ja koulutuksia varten.

Pyydämme, että täytätte oppitunnin perään vielä tämän pienen palautteen seuraavan linkin kautta (noin 2 min)
https://link.webropolsurveys.com/S/110586E2788F61A3

Oikein hyvää ja mielenkiintoista oppituntia!