Hyppää pääsisältöön

Kokemusasiantuntijakoulutukset

ASSI-hankkeessa kehitetään kokemusasiantuntijakoulutusta ja koulutetaan kokemusasiantuntijoita sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Asumisneuvonta 

Asumisneuvonta on yleensä lyhytkestoista matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa, jonka päätavoitteena on turvata asuminen. Asumisneuvonnalla pyritään estämään vuokravelan syntyminen ja ehkäisemään häätöjä.

Asumisneuvoja selvittää asumisen tilannetta kokonaisvaltaisesti. Asumisneuvojalta voi saada tietoa tilanteeseensa sopivista palveluista ja tukimuodoista sekä neuvoja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa tai asuntohakemusten tekemisessä. Yhdessä asumisneuvojan kanssa asukas voi esimerkiksi kartoittaa mahdollisuutta maksusuunnitelman tekemiseen, jos vuokravelkaa on jo pääsyt syntymään.

Huhtasuon alueellinen kokeilu ja yhteistyö vuokrataloyhtiöiden ja yksityisten vuokranantajien kanssa

Huhtasuolla pilotoidaan asumisneuvonnan lähipalvelua ja Pop Up –toimintaa Huhtasuon yhteistoimintapisteellä (Nevakatu 2).  Tavoitteena on myös tiivistää yhteistyötä vuokrataloyhtiöiden ja yksityisten vuokranantajien kanssa muun muassa järjestämällä keskustelutilaisuuksia. 

Asumisneuvoja tavattavissa Huhtasuon yhteistoimintapisteellä (Nevakatu 2) 4.3. alkaen torstaisin klo 9–13. Koronarajoitusten vuoksi ilmoitathan tulostasi etukäteen numeroon 050 4779350.

Rikosten sovittelu

Jyväskylän kaupungin palveluihin sijoittuvassa THL:n hallinnoimassa Keski-Suomen sovittelutoimistossa sovitellaan kaiken ikäisten aiheuttamista rikosvahingoista seuraavia vahingonkorvausasioita. Hankkeen asiakkaita ohjataan sovittelutoimiston asiakkaaksi vahingonkorvausasioissa. Sovittelulla mahdollistetaan esimerkiksi nuoren asianomistajan aiheuttaman vahingon korvaaminen työkorvauksena tai rahakorvauksen kohtuullistamisella. Siten ehkäistään luottotietojen säilyminen, joka puolestaan mahdollistaa asunnon ja opintolainan saamisen. Hanke tukee verkostotyöllään sovittelutoimiston, kaupungin ja mahdollisesti muiden suurten työllistäjien työkorvausmahdollisuuden organisoimista rikosten sovittamisen mahdollisuutena. Yhteistyöllä ehkäistään sosiaali- ja terveyspalvelujen runsasta käyttöä sekä asunnottomuutta.