Skip to main content
Image
Lapset ja aikuinen lukevat kirjaa lattialla vatsallaan pötköttäen

Kasvun ja oppimisen asiakasraati – Vaskooli on varhaiskasvatuspalvelujen sekä Jyväskylän perusopetuksen ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden huoltajien osallistumisen ja vaikuttamisen kanava. Vaskoolissa huoltajat pääsevät osallistumaan, vaikuttamaan ja kehittämään yhtenäistä opinpolkua varhaiskasvatuksesta esiopetukseen ja koululaiseksi. 

Vaskooli jatkaa Jyväskylän varhaiskasvatuksen asiakasraadin toimintaa. Varhaiskasvatuksen asiakasraati on toiminut vanhempien osallistumisen ja vaikuttamisen kanavana vuodesta 2008 lähtien. Raadin toiminta on tarjonnut huoltajille säännöllisen mahdollisuuden osallistua varhaiskasvatuspalvelujen arviointiin ja vaikuttaa varhaiskasvatuksen suunnitteluun ja kehittämiseen. Toimintakauden 2020-2021 tapaamisissa kuultiin muun muassa yhtenäisen opinpolun kehittämisestä, varhaisen tuen käytänteistä, huoltajien osallisuuden vahvistamisesta normaalioloissa ja koronarajoitusten aikana sekä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksestä.

Toimintakausi 2021-2022 

Vaskoolin edustajat toimivat  koulujen lukuvuoden mittaisella ajanjaksolla. Toimintaan voi edelleen ilmoittautua  sähköpostitse kasvunjaoppimisen.asiakasraati(at)jyvaskyla.fi

Mukaan toivotaan huoltajia kaikista kunnallisista ja yksityisistä varhaiskasvatuspalveluista sekä perusopetuksen ensimmäiseltä ja toiselta vuosiluokalta eri puolilta Jyväskylää. Mukaan tulevat huoltajat eivät voi työskennellä Jyväskylän Kasvun ja oppimisen palveluissa.

 

 

 

 

Jätä kommentteja tai kysy Vaskoolilta

Kasvun ja oppimisen palveluiden asiakkaat voivat jättää kommentteja ja kysymyksiä Vaskoolin käsittelyyn sähköpostitse:

kasvunjaoppimisen.asiakasraati(at)jyvaskyla.fi

palvelukoordinaattori Saija Riihinen 014 266 3189

palvelukoordinaattori Outi Kumpu, puh. 014 266 3102

palvelukoordinaattori Lotta Markkanen 014 266 8660

Vaskoolin kokoontumisajat

Vaskooli kokoontuu noin 6 kertaa toimintavuoden aikana. Tapaamiset järjestetään toistaiseksi etäyhteydellä.  Syksyn 2021 ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 15.9. klo 18 – 20.
Toimintakauden muiden tapaamisten ajankohdat sovitaan ensimmäisessä tapaamisessa.