Suoraan sisältöön
Keski-Suomen pelastuslaitos » Turvallisuustieto

Turvallisuustieto

Keski-Suomen maakunnan turvallisuussuunnitelma 2015-2018

”Turvallinen Keski-Suomi 2015 – 2018”-raportissa luodaan katsaus maakunnan vuoden 2014 turvallisuustilanteeseen ja kuvataan toimenpiteet, joilla turvallisuutta voidaan parantaa. Tavoitteena on vähentää rikosten, häiriöiden ja onnettomuuksien määrää ja niistä aiheutuvia vahinkoja ja kustannuksia sekä ylläpitää turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta. Turvallisuustilanteen muutoksia seurataan valittujen mittareiden avulla. Keski-Suomen maakunnan turvallisuussuunnitelma 2015 – 2018 on syntynyt Keski-Suomen turvallisuussuunnittelun ohjausryhmän ja seudullisten työryhmien yhteistyönä. Ohjausryhmään kuuluvat Keski-Suomen kuntien kunnanjohtajat, poliisipäällikkö ja pelastusjohtaja sekä Keski-Suomen liiton, SPR:n, Liikenneturvan, Keski-Suomen pelastusalan liiton, Kriisikeskus Mobilen, Aluehallintoviraston ja ELY -keskuksen edustajat.

Tiedote 18.2.2015, handout-tiivistelmä ja Keski-Suomen maakunnan turvallisuussuunnitelma (pdf, tiedoskoko 3 Mt).

Erityistä vaaraa aiheuttavien kohteiden ulkoisesta pelastussuunnitelmasta

Keuruu, Puolustusvoimien Keuruun toimipiste ja varasto

Keski-Suomen pelastuslaitos on pelastuslain (379/2011) 48 §:n ja sisäasianministeriön asetuksen (406/2011) 3 §:n mukaisesti laatinut yhdessä Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kanssa ulkoisen pelastussuunnitelman II Logistiikkarykmentin Keuruun varastolle mahdollisen onnettomuuden varalta. Ulkoiset pelastussuunnitelmat perustuvat edellämainitun toiminnanharjoittajan turvallisuusselvityksiin ja sisäisiin pelastussuunnitelmiin sekä Keski-Suomen pelastuslaitoksen toimintaohjeisiin.

Pelastussuunnitelmat olivat nähtävillä Keski-Suomen pelastuslaitoksen Keuruun paloaseman luentosalissa 17.12.2015 kello 18-20 osoitteessa Tervantie 13, 42700 Keuruu.

Kirjalliset huomautukset tulee osoittaa Keski-Suomen pelastuslaitokselle osoitteeseen Salontaipaleentie 6, 40500 Jyväskylä. Kuoreen tulee merkitä "Keuruu, yleinen kuulemistilaisuus".

Kirjallisen mielipiteen jättämisaika on 18.1.2016.

Lisätietoja antaa aluepalomestari Mika Huuskola, puhelin 0400 688 812.

Turvallisuustiedote annetaan Keuruun Kalettoman lähialueen asukkaille vaarallisten kemikaalien teollisesta käsittelystä ja varastoinnista annetun asetuksen 855/2012 mukaisesti.

Laukaa, Vihtavuori

Nammo Vihtavuori Oy (ent. Eurenco Vihtavuori Oy), Forcit Oy Ab Vihtavuoren tehdas ja Nammo Lapua Oy Vihtavuoren tehdas

Turvallisuustiedote (pdf) Vihtavuoren asukkaille.

Keski-Suomen pelastuslaitos on pelastuslain (379/2011) 48 §:n ja sisäasiainministeriön asetuksen (406/2011) 3 § mukaisesti laatinut yhdessä Nammo Vihtavuori Oy:n, Nammo Lapua Oy:n, sekä Oy Forcit Ab:n Vihtavuoren tehtaiden kanssa ulkoisen pelastussuunnitelman Vihtavuoren tehdasalueelle mahdollisen onnettomuuden varalta.

Ulkoiset pelastussuunnitelmat perustuvat edellä mainitun toiminnanharjoittajien turvallisuusselvityksiin ja sisäisiin pelastussuunnitelmiin sekä Keski-Suomen pelastuslaitoksen toimintaohjeisiin.

Pelastussuunnitelman luonnos oli nähtävillä Keski-Suomen pelastuslaitoksen Laukaan paloasemalla 18.5.-1.6.2015 klo 08.00-16.00. Suunnitelman kuulemistilaisuus pidettiin Laukaan paloasemalla 26.5.2015 klo 18.00 osoitteessa: Kantolantie 10, 41340 LAUKAA.

Lisätietoja antaa: Tapio Viitanen p. 040 593 4293

Toivakka, Puolustusvoimien Toivakan varasto

Keski-Suomen pelastuslaitos on pelastuslain (379/2011) 48 §:n ja sisäasiainministeriön asetuksen (406/2011) 3 § mukaisesti laatinut yhdessä Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kanssa ulkoisen pelastussuunnitelman 1 Logistiikkarykmentin Itä-Suomen varasto-osaston Toivakan varastolle mahdollisen onnettomuuden varalta.

Ulkoiset pelastussuunnitelmat perustuvat edellä mainittun toiminnanharjoittajan turvallisuusselvityksiin ja sisäisiin pelastussuunnitelmiin sekä Keski-Suomen pelastuslaitoksen toimintaohjeisiin.

Pelastussuunnitelmat olivat nähtävillä Keski-Suomen pelastuslaitoksen Toivakan paloaseman luentosalissa 11.5.2015 klo 18.00–20.00 osoitteessa Toivakantie 49. 41660 TOIVAKKA.

Lisätietoja antaa palopäällikkö Jorma Kautto p. 0400 345 337

Turvallisuustiedote jaetaan Toivakassa kaikille kotitalouksille, minkä lisäksi sitä on saatavissa 1. Logistiikkarykmentin Itä-Suomen varasto-osaston Toivakan varaston toimistolta.
Toivakan varaston toimisto sijaitsee Toivakka-Kangasniemi tien (tie 4421) pohjoispuolella. Sotilasräjähteisiin liittyvässä onnettomuustilanteessa vaaran vaikutukset saattavat ulottua laajemmalle kuin varaston käytössä ja hallinnassa oleva alue ulottuu.

Äänekoski

CP Kelco Oy (kemianteollisuus, CMC), Metsä Board (kartonki), Metsä Fibre (sellu), Specialty Minerals Nordic Oy Ab (PCC) ja Äänevoima Oy.

Turvallisuustiedote (pdf) Äänekosken asukkaille, joka on jaettu kaikkiin kotitalouksiin 2/2013 yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Oppaassa on SM:n asetuksen 406/2011 mukaiset ja väestön turvallisuuden kannalta keskeiset tiedot.

Turvaopas keskisuomalaisille

Turvaoppaassamme on tiivistetyssä muodossa toimintaohjeita erilaisten kodin ja vapaa-ajan tapaturmien, häiriötilanteiden ja poikkeusolojen varalle. Turvaoppaasta on tehty kymmenen eri kieliversiota.

Opas on avattavissa sähköisenä omalle työasemallesi pdf-tiedostona.

Turvallisuus on pieniä tekoja arjessasi Suomeksi (2 MT)
Säkerhet är små insatser i vardagen Ruotsiksi (2 MT)
Safety is taking small precautions every day Englanniksi (2 MT)
Ohutuse tagavad igapäevased lihtsad ettevaatusabinõud Viroksi (2 MT)
Sicherheit ist das tägliche Ergreifen kleiner Vorsichtsmaßnahmen Saksaksi (2 MT)
A chacun de prendre des petites précautions tous les jours pour assurer la sécurité Ranskaksi (2 MT)
La seguridad consiste en tomar pequeñas precauciones cada día Espanjaksi (2 MT)
Badbaadadu waa qaadista tallaabooyin taxaddar ah oo yar yar maalin kaste Somaliksi (2 MT)
Venäjäksi (25 MT)
Kiinaksi (30 MT)
Adobe Reader
Oppaan lukemiseen tarvitset Reader-ohjelman, jonka voit ladata ilmaiseksi adoben sivuilta. Näytöltä katsoessa parhaan kuvan saa, kun valitsee asetukseksi koko aukeaman näkymän (two-up). Tulostettaessa on huomattava, että paperikoko ei ole normaali A4.

Työryhmä: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja The Designer Who Loved Me Oy
Tekstisuunnittelu: Suunnittelutoimisto Lähde Oy
Taitto ja graafinen suunnittelu: The Designer Who Loved Me Oy
Kuvat: Studio Sette
Lokalisointi: Keski-Suomen pelastuslaitos, onnettomuuksien ehkäisytiimi

Turvallisuustietoa ja varoituksia
Ilmatieteen laitoksen varoitukset
Säteilytilanne (STUK)

Lataa oppaita
Turvaopas (pdf)
Sosiaalipäivystysopas (pdf)
Pientalon paloturvallisuusopas (pdf)

Henkilöstö ja yhteystiedot
Aakkosellisesti
Paloasemittain

Virallista tietoa
Johtokunta
Pelastusjohtaja
Hallinto
Henkilöstön omanetti

Keski-Suomen Pelastuslaitos
Salontaipaleentie 6
40500 Jyväskylä
etunimi.sukunimi@jkl.fi
Fax 014 617 2740

Paikkakunnallasi - lähellä
Paloasema
Nuohooja

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta