Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Nuohous

Nuohousalan keskusliitto

Rakennuksen omistajan, haltijan ja huoneiston haltijan on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit on huollettu ja puhdistettu määrävälein pelastuslaitoksen päättämän palvelujen tuottajan toimesta [PeL 59 §].

Pääsääntöisesti käytössä olevat tulisijat hormeineen pitää nuohota kerran vuodessa. Omaan yksityiseen käyttöön tarkoitetun vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen vuoden välein. Kuitenkin vuokrauskäytössä olevan mökin ja saunan tulisijat ja hormit on nuohottava vuoden välein. Mikäli tulisija ja hormi on käyttämättä kolme vuotta tai pidempään, tulee se nuohota ennen käyttöönottoa.

Pelastuslaitoksen toimintasäännössä nuohoustyön valvonta on osoitettu aluepalomestareiden tehtäviin kuuluvaksi. Nuohouksen sääntelyä ollaan parhaillaan muuttamassa ja lakiehdotuksen valiokuntakäsittely on käynnistetty syyskuussa 2018 eduskunnassa. Lain on suunniteltu tulevan voimaan vuoden 2019 alussa.

Palaute nuohoustyöstä pyydetään toimittamaan ensisijaisesti yrittäjänä toimivalle palvelun tuottajalle eli alueen piirinuohoojalle. Hyvästäkin palvelusta voi antaa palautetta.

Nuohouksen hinnat

Veroton koko maakunnan alueella voimassa oleva yksikköhinta on 0,77 euroa (1.12.2017 alkaen, PELAJK 24.10.2017 § 35).
Veroton yksikköhinta nousee 1.11.2018 sentillä 0,78 euroon pelastuslaitoksen johtokunnan päättämällä tavalla. Vähimmäisyksikkömäärä säilytetään 45 yksikössä (PELAJK 18.9.2018 § 22).

Yksikkömäärät lasketaan kohdekohtaisesti Nuohousalan Keskusliitto ry:n 2.2.2001 julkaiseman ja 1.8.2005 päivitetyn mallin mukaisesti. Nuohoustyössä noudatetaan voimassa olevien lakien ja asetusten lisäksi Nuohousalan Keskusliittto ry:n julkaisemia nuohoustyöohjeita.
http://www.nuohoojat.fi/nuohousta+koskevat+saannokset/

Piirinuohoojat ovat oikeutettuja korottamaan nuohouslaskun loppusummaa kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveroprosentin verran.Palaute nuohoustyöstä pyydetään toimittamaan ensisijaisesti yrittäjänä toimivalle palvelun tuottajalle eli alueen piirinuohoojalle. Hyvästäkin palvelusta voi antaa palautetta.

Piirinuohoojien yhteystiedot löytyvät seuraamalla linkkiä paikkakunnan nimen kohdalta:

Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Lisätietoa nuohouksesta:
http://www.nuohoojat.fi

  • Yhteystiedot
  • Keskuspaloasema
  • Salontaipaleentie 6
  • 40500 Jyväskylä
  • puh 014 3329 600

  • Laskutusosoite
  • Jyväskylän kaupunki
  • Keski-Suomen pelastuslaitos
  • Verkkolaskun OVT-tunnus: 003701746664975
  • Välittäjä: Basware Oyj / BAWCF122

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2018 | Sivun alkuun